Δρόμος εναντίον θάλασσας

 

                                                                φωτο από την Tiniaki.gr

  https://www.tiniaki.com/stream/1a7z951881wi5i2ji0ghx6l7b0b3w1


  https://tinostoday.gr/tinos-paramenei-kleisto-to-tmima-odou-sta-kionia-amesa-prepei-na-epilythei-to-provlima/

  Στα παραπάνω άρθρα που δημοσιεύτηκαν φέτος από ιστοσελίδες στην Τήνο, γίνεται λόγος για την φθορά του "παραλιακού δρόμου" στην περίπτωση του Αγ. Σώστη και για το κλείσιμο της "οδού" στην παραλία των Κιονίων. Βεβαίως πουθενά δεν επισημαίνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει ούτε δρόμος ούτε οδός. Έχει γίνει εδώ και χρόνια "διαμόρφωση"

(κάποια νύχτα, δεν γνωρίζω ποιος πότε, ένας απ' το χωριό, τι τα θες και τα ψάχνεις..) του παραλιακού μετώπου στενεύοντας τα όρια της παραλίας και φτιάχνοντας νέα οδό προσπέλασης οχημάτων είτε χωμάτινη είτε με μπετό είτε με άσφαλτο (βλ Άγιος Φωκάς). Στα Κιόνια εδώ και χρόνια τα οχήματα περνάνε μέσα από την παραλία, που εξακολουθεί να είναι παραλία και φυσικά θα γεμίζει άμμο (ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα). Οι περιπτώσεις αυτές είναι ενδεικτικές και παρόμοιες υπάρχουν καμιά δεκαριά στο νησί. 

Απ την άλλη για να γίνει ένας δρόμος της προκοπής, θέλει ένα σκασμό μελέτες, χρηματοδότηση και έτη πολλά δέσποτα. Εκεί που - σπάνια- έχει υπάρξει πρόοδος π.χ. Περιφερειακή οδός Κιονίων, οι αντιδράσεις ιδιοκτητών έχουν πάει μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να αλλάξει όδευση ο δρόμος ή και να μη γίνει καθόλου. Μύλος. Δε φταίει κανείς φταίει ο Χατζηπετρής, οι πολίτες συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται, τα έργα αποκατάστασης συνεχίζουν να κοστίζουν όπως και  η έρμη η θάλασσα που συνεχίζει  να σκάει το κύμα της εκεί που έσκαγε πάντα. 

 

 



Σχόλια