Τήνος - Αποτελέσματα πλην Λακεδαιμονίων

 Σε κάθε εκλογική διαδικασία  έθιμο τό ΄χω εδώ στο ιστολόγιο ν΄ ανεβάζω έναν ή περισσότερους χάρτες του νησιού, σχετικούς με τα αποτελέσματα. Οι προηγούμενες εκλογές όμως μας ανάγκασαν σε δημιουργική στάση, διότι όπως και να το κάνεις ένας χάρτης μονόχρωμος είναι βαρετός και αδιάφορος άσε που παρέχει μειωμένη πληροφόρηση σχετικά με όσα δείχνει. Έτσι αναμένοντας τη 2η εκλογή και εφόσον δεν άλλαξε κάτι (Όλη Ελλάδα είναι μπλε, αφού) είπα ότι   είναι κρίμα να μη τοποθετηθούμε οπτικά όπως κάνουμε πάντα. Οπότε, έφτιαξα δύο χάρτες. Ο ένας κλασικά, με το πρώτο κόμμα ανά κοινότητα του νησιού, ο οποίος για να μην είναι βαρετός χρωματίστηκε με τις διακυμάνσεις του μπλε ανάλογα με τα ποσοστά του πρώτου (της ΝΔ δηλαδή).

Ο δεύτερος για να ξορκίσουμε το μούδιασμα του αποτελέσματος μια και  οι προβλέψεις του Μαΐου πήγαν κουβά, είναι με το 2ο κόμμα σε κάθε Κοινότητα της Τήνου. Θεωρώ ότι είναι  πολύ πιο ωραίος από τον προηγούμενο και σηκώνει κουβέντα για τις τάσεις του κάθε τόπου, έτσι και για να παρηγοριούνται και οι έσχατοι που δεν έσονται πρώτοι. 


 Σκέφτηκα να φτιάξω και κάτι ανάλογο  για την δεξιά πέραν της δεξιάς, καθώς αυτά τα κόμματα εμφάνισαν αξιοσημείωτες επιδόσεις σε κάποια μέρη αλλά είπα καλύτερα, ας τους διαφημίζουν αυτοί που τους  ανέδειξαν. Οπότε ας αρκεστούμε στα τέσσερα μεγάλα...πλην Λακεδαιμονίων. (και καλά να πάθουμε)


Σχόλια