Born to Run

Μια φυλή ινδιάνων που ξέρει να τρέχει  μέσα στις ερήμους και τα φαράγγια. Μια φυλή που ζει για να τρέχει και τρέχει γιατί της αρέσει να ζει. Μια φυλή που τρέχει χαρούμενα λες και οι ενδορφίνες είναι μόνιμα στο αίμα τους.  Ένας τρελός αμερικάνος που έμαθε να ζει  μαζί τους. Μια δράκα δρομέων υπεραποστάσεων από τις Η.Π.Α. που θα αναμετρηθεί μαζί τους  στον ένα και μοναδικό αγώνα που όλοι και όλα κρίνονται.  Ενδιάμεσα παρεμβάλλλονται  πληροφορίες, άρθρα, επιστημονικά συμπεράσματα, καταιγισμός γνώσεων, όλα για το τρέξιμο. Το τρέξιμο ως  πανάκεια στη σημερινή ζωή και ως απάντηση για τα προβλήματα σώματος και ψυχολογίας.
Το βρήκα σε ένα ράφι και έπιασα να το διαβάζω. Μέσα σε ένα λεπτό είπα ότι το θέλω στη βιβλιοθήκη μου. 
Το τελείωσα μέσα σε τρεις ημέρες διαβάζοντας μόνο βράδυ. Το ξαναδιάβασα και άνοιξα το ιντερνετ για να τσεκάρω αν είναι αλήθεια όλα αυτά που ισχυρίζεται ο Κριστοφερ  Μακ Ντούγκαλ (το είχα ξαναπάθει με τον Κώδικα Ντα Βίντσι χρόνια πριν) Θα το ξαναδιαβάσω σίγουρα, όχι όλο αλλά ότι μου άρεσε περισσότερο.  Ένα είναι σίγουρο, έχοντας ξεκινήσει το  τρέξιμο εδώ και κάτι φεγγάρια έχω κι άλλο επιχείρημα για να συνεχίζω όσο πάει το πόδι.  Όπου και να τρέχετε, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, αγοράστε το. Θα σας βοηθήσει να τερματίσετε.

Θα διεγείρει το πνεύμα σας και θα σας παρακινήσει να ασχοληθείτε με το σώμα σας, όταν συνειδοποιήσετε ότι και εσείς, όπως όλοι μας, είμαστε γεννημένοι για να τρέχουμε. Όπως άλλωστε γράφει και ο ΜακΝτούγκαλ, «Δεν σταματάμε να τρέχουμε όταν γερνάμε. Γερνάμε όταν σταματάμε να τρέχουμε». (Νάγια Κωστιάνη, Huff Post Greece)

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου